BAS Holding

BAS Holding (vorheen FH Holding) is onderdeel van EXA Holding en de overkoepelende organisatie van verschillende zelfstandige bedrijven gericht op de behoeften van de transportondernemer. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop, verhuur en lease van nieuwe en tweedehands trucks, verkoop van truckonderdelen, wagenparkbeheer en de levering van trucks voor mijnbouw. Dit sterk groeiende familiebedrijf met ruim 600 medewerkers heeft kantoren in België, Duitsland en Nederland.

De vraag van FH Holding

Wat is de huidige datasituatie?
Wat heeft een bedrijf nodig? Hoe halen we data uit het bronsysteem en hoe zorgen we ervoor dat we automatisch de juiste data in een rapportage krijgen? Dat zijn de vragen van FH Holding. Daarnaast wil het bedrijf data van verschillende jaren kunnen vergelijken met de meest actuele gegevens om analyses te kunnen maken. Voorheen werkte FH Holding met een Excel bestand dat handmatig werd bewerkt. Hier werd één keer per maand een uitdraai van gemaakt om zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

Datawarehouse voor de juiste data ontsluiting
Gebruik van Excel is inefficiënt en zorgt voor grote foutmarges. Ook bouwt FH Holding geen datahistorie op. Het bedrijf heeft kantoren in België, Duitsland en Nederland. Een simpele vraag als ‘Wat is omzet?’ wordt in ieder land anders geïnterpreteerd. Lokale regels spelen hierbij een rol, waardoor verschillende systemen anders naar de omzet kijken. Hierdoor heeft iedereen een eigen waarheid en kunnen er geen eenduidige plannen en keuzes gemaakt worden.

Het resultaat

Datawarehouse voor de juiste data ontsluiting
Om deze problemen op te lossen, is een datawarehouse voor FH Holding opgezet. De hele informatievoorziening is met het datawarehouse geprofessionaliseerd. Het bedrijf slaat nu gemakkelijk informatie op, kan gegevens vergelijken en kan alle data ontsluiten naar de cloud. Rapportages zijn zo klaar en kunnen met een paar klikken aangepast worden.

Beslissingen op basis van data en feiten
FH Holding merkt op dat cijfers van vroeger en nu gemakkelijker geanalyseerd kunnen worden, waardoor het management betere zakelijke beslissingen kan nemen. Met het datawarehouse is de start gemaakt naar volwaardige business intelligence. Het warehouse is flexibel, professioneel, betrouwbaar, snel en efficiënt.